Indukčný napeňovač mlieka Indukčný napeňovač mlieka prekvapuje nielen svojím vzhľadom, ale aj svojou funkčnosťou. Len stlačením tlačidla pripravíte jednoducho a rýchlo krémovú mliečnu penu – rovnomerne našľahanú, teplú alebo studenú. Funkcie: Perfektná mliečna pena za pár sekúnd Jednoduchá obsluha jedným tlačidlom vďaka dotykovému rozhraniu Dva miešacie nadstavce pre optimálnu konzistenciu mliečnej peny Značky na doplňovanie množstva na vnútornej strane S priehľadným vekom – pre prehľad o konzistencii mliečnej peny S ochranou proti prehriatiu a automatickým vypínaním V umývačke riadu možno umývať odnímateľné diely, t. j. miešaciu nádobu, miešacie nadstavce a veko Protišmykové silikónové nožičky Farba: Čierna Materiál: Ušľachtilá oceľ a plast Rozmery: Výška cca 20 cm Priemer cca 13 cm Výkon: 500 W Objem: Možno napeniť max. 260 ml studeného mlieka, resp. ohriať max. 500 ml studeného mlieka Pokyny: Odnímateľné diely možno umývať v umývačke riadu Indukcia – rýchlejšie a energeticky úspornejšie ohrievanie Tento indukčný napeňovač mlieka si Vás získa nielen svojím vzhľadom, ale aj spôsobom, akým funguje. Energia, ktorú vytvára magnetické pole vnútri, sa prenáša do spodnej časti, kde sa premieňa na teplo. Energia vzniká iba vtedy, keď je prístroj v kontakte s nádobou na šľahanie. S týmto indukčným napeňovačom mlieka pripravíte teplú a studenú mliečnu penu, ale tiež ohrejete mlieko, napr. na kakao. To všetko iba stlačením tlačidla. Sen z mliečnej peny Kvalitu mliečnej peny ovplyvňujú tri faktory: čerstvosť, obsah tuku a obsah bielkovín. Ak sú splnené optimálne podmienky, nestojí už príprave lahodnej mliečnej peny nič v ceste. A toto sú tri zlaté pravidlá: Ak chcete vyšľahať tuhú mliečnu penu, malo by mlieko obsahovať najmenej 1,5 % tuku. Na prípravu skôr krémovej mliečnej peny je vhodné mlieko s 3,5 % obsahom tuku. Čím viac bielkovín mlieko obsahuje, tým dlhšie pena vydrží. Čerstvé mlieko sa napeňuje ťažšie ako trvanlivé mlieko. Na prípravu mliečnej peny s tuhou konzistenciou sa odporúča trvanlivé mlieko. Štyri kávové špeciality s mliekom Latte macchiato sa považuje za klasiku medzi kávovými nápojmi s mliekom a pozostáva z väčšej časti z horúceho a tuho vyšľahaného mlieka a čerstvo pripraveného espressa. Caffè latte je dvojité espresso zaliate veľkou porciou horúceho, iba ľahko napeneného mlieka. Klasické cappuccino sa skladá z rovnakých dielov espressa, mlieka a mliečnej peny a káva s mliekom zasa z prekvapkávanej kávy a teplého mlieka. Tip nášho baristu Zmena je život: Čo tak vyskúšať novú kávovú špecialitu, ako je krémové cappuccino zo sójového mlieka? Všeobecne totiž platí, že napeniť sa dá každé mlieko bez ohľadu na obsah tuku. Teda aj bezlaktózové, sójové, ryžové, ovsené či mandľové, pričom je mliečna pena trochu menej tuhá. Čierna Ušľachtilá oceľ a plast